Scootmobiel info bij aanschaf

Met een scootmobiel kunt u er zelfstandig op uit. Even boodschappen halen, een bezoekje afleggen of een tochtje maken. Let bij de aanschaf op uw gebruikerswensen: voor binnen, voor buiten of voor binnen/buiten gebruik. Moet de scootmobiel demontabel zijn om mee te nemen in de auto? Let dan ook op het gewicht. Welke afstand wilt u kunnen afleggen? Welke snelheid vindt u comfortabel en veilig? Laat u goed informeren.

Wetten en regelgeving
Dit hulpmiddel kan worden vergoed door uw gemeente via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De meeste gemeenten hebben een aanspreekpunt voor zorg en ondersteuning, bijvoorbeeld een WMO-loket. Een specialist beoordeelt op basis van uw gezondheid, beperkingen, financiën en sociale situatie of u in aanmerking komt voor zorg of ondersteuning. De procedure waarin de gemeente beoordeelt of u hulp of een voorziening krijgt, heet de indicatiestelling, toekenning of toegang. Elke gemeente zal de procedure op een eigen manier inrichten. Ook kan een gemeente een eigen bijdrage heffen. Voor dit hulpmiddel geldt dus: aanvragen via de gemeente of eigen aanschaf.

In natura of PGB
In natura: De contractleverancier zorgt namens de gemeente voor: een adequate scootmobiel (kan een gebruikte zijn), een verzekering, reparatie en onderhoud en heeft hiervoor een werkplaats in de gemeente zelf. U betaalt de eigen bijdrage gedurende de gehele looptijd, dus zolang u de scootmobiel heeft.

PGB: u ontvangt een x-bedrag (hiervoor kunt u navraag doen bij uw gemeente) voor een standaard scootmobiel, waarvoor u er zelf een naar keuze kunt aanschaffen en de verzekering en het onderhoud zelf kunt regelen. Dit bedrag is ongeveer gelijk aan het bedrag dat de gemeente uitgeeft voor een in natura levering, incl. verzekering en onderhoud.

Belangrijk om op te letten
- Maximaal gebruikersgewicht
- Draaicirkel
- Demontabel of deelbaar zodat gemakkelijk op te bergen of mee te nemen.
- Drie of vier wielen.
- Maximale snelheid 6 km/u, 8 km/u, 12 km/u, 15 km/u, 17 km/u
- Actieradius (afhankelijk van type accu)
- Voor en/of achter instelbare vering
- Stoel in hoogte verstelbaar; draaibaar voor makkelijk in- en uitstappen
- Verlichting voor en achter + richtingaanwijzers
- Accessoires zoals stokhouder, boodschappenmand, schootkleedDownload PDFScootmobiel info bij aanschaf

NEEM CONTACT MET MIJ OP:

Naam:*

Telefoonnummer:
E-mail:*

 
Download PDF

Specificaties