Uw huis is uw thuis

Oost West, thuis best is een bekend gezegde dat regelmatig gehoord wordt. Toch is dit voor bepaalde groepen binnen onze samenleving niet mogelijk door een (lichamelijke) beperking. Of toch wel?

Het laatste decennium werken verschillende partijen binnen de zorgsector aan de realisatie van dit streven: Zo lang mogelijk in uw eigen leefomgeving blijven wonen, ondanks een handicap, ouderdom of ziekte. En ieder persoon moet de mogelijkheid krijgen een leefomgeving te creëren die bij hem of haar past: vertrouwd, veilig en van alle benodigde gemakken voorzien. 

Ouderdom of ziekte kan gepaard gaan met beperkingen, maar het biedt nog altijd volop mogelijkheden. U kunt zelf bepalen hoe u woont, hoe u uw vrije tijd besteedt en met wie u omgaat. Het is een kwestie van uw leven opnieuw organiseren. Met de juiste ondersteunende diensten kunt u langer zelfstandig blijven wonen. In uw eigen vertrouwde omgeving, op een manier zoals u dat zelf graag wilt.

Complete woningen worden rolstoelvriendelijk gemaakt. Met uw eigen scootmobiel naar keuze kunt u deelnemen aan activiteiten in uw eigen woonplaats. Een transferbed beperkt de behoefte aan thuiszorg en geeft u de vrijheid de dag te beginnen wanneer ú dat wilt. Wat een uitkomst moet dit zijn voor mensen die gewoonlijk tot het einde van de ochtend moeten wachten tot zij uit bed worden gehaald.

Dit is slechts een greep uit het grote aanbod van aanpassingen en mogelijkheden die de samenleving u te bieden heeft. Mogelijkheden waardoor u zelfstandiger wordt. Mogelijkheden waardoor u zelfredzamer wordt. Mogelijkheden die u een stukje verloren vrijheid terug kunnen geven.