Waar moet je op letten bij de keuze van de juiste scootmobiel

 

Waar moet je op letten bij de keuze van de juiste scootmobiel? Een kleine, middelgrote of grote scootmobiel. 3-wiel of 4-wiel? Er valt genoeg te kiezen.

 

Een kleine scootmobiel of opvouwbare scootmobiel is ideaal om mee te nemen in de auto, op reis, maar ook in en om het huis. Ze zijn licht van gewicht en makkelijk demonteerbaar. Hierdoor zijn de verschillende onderdelen goed te tillen en nemen weinig ruimte in beslag. Dit type scootmobiel is er zowel in een 3-wiel als in een 4-wiel uitvoering. De snelheid is circa 6 km/u.  Voorbeeld kleine opvouwbare scootmobiel.

 

De middelgrote scootmobiel gaat 8 tot 15 km/u en is ideaal voor gebruik in de woonplaats, naar de supermarkt, bakker, etc. In zowel de 3-wiel als de 4-wiel uitvoering is dit type scootmobiel makkelijk wendbaar en heeft een prima reikwijdte. De meeste modellen zijn niet demonteerbaar, waardoor ze redelijk wat ruimte in beslag nemen voor stalling. Voorbeeld middelgrote scootmobiel.

 

Om comfortabel langere afstanden te rijden op een scootmobiel bieden de grotere modellen uitkomst. De snelheid varieert tussen de 15 en 20 km/u waardoor er ook prima naast een fietser kan worden gereden. De vering is bij de meeste merken uitstekend geregeld en de bijgeleverde accu's bieden voldoende reikwijdte. De grote scootmobiel is zeer in trek bij de fanatieke scootmobielberijder die er graag op uit trekt. Voorbeeld grote scootmobiel.

 

Een belangrijke tip bij de keuze van de juiste scootmobiel is om je eigen situatie en eisen en wensen goed in kaart te brengen.